Voortgezet onderwijs

Gresnigt en van Loo hebben op diverse plekken in het VO lesgeven. Van praktijkonderwijs tot gymnasium bieden wij workshops aan. Ook binnen het vak CKV kunnen we natuurlijk met fotografie aansluiten op onderwerpen en thema's die in de lessen behandeld worden.

Aan de hand van een inhoudelijke introductie met professionele voorbeelden maken we leerlingen bewust van de 'kracht van beeld'. In alle workshops worden leerlingen, tijdens het fotograferen, door ons actief begeleid en gestimuleerd. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om te ontdekken wat ze willen maken en hoe ze dat moeten realiseren. Door tijd te reserveren voor het bespreken van de resultaten worden leerlingen gestimuleerd om keuzes te maken en deze te beargumenteren.

Camera's, laptop en lesmateriaal worden door ons meegenomen. De resultaten van de workshop worden altijd op een cd gebrand of op een USB stick gezet en na afloop aan de docenten gegeven. Tevens is het mogelijk om met het gemaakte materiaal door ons en de leerlingen een tentoonstelling te maken.

De workshops


Gresnigt & van Loo is acceptant
van de Cultuurkaart.

'Nieuwe Oud Hollandsche tegeltjes'

Een wens voor een ander

In deze workshop maakt elke leerling een tweeluik. Een boodschap of wens op een oud hollandse tegel wordt gecombineerd met een zelf gemaakte foto. Deze foto versterkt de tekst op de tegel. Samen vormen deze twee beelden een wens voor een ander.
Zoveel leerlingen zoveel inspirerende tweeluiken.

Duur: variabel (afhankelijk van de variatie op de workshop).
Geschikt voor: alle groepen en niveaus
Prijs: voor 1 lesuur € 150,- , voor twee lesuren € 225,-
Dit is inclusief gebruik camera's, exclusief het monteren van de tweeluiken.

Informatiebrief pdfEvenement en publiciteit

Het maken van een poster en een advertentie

Leerlingen bedenken een reclamecampagne voor een evenement. De foto's voor dit evenement worden gemaakt in een tabeltop studio en een professioneel ingerichte studio met flitsinstallatie en digitale spiegelreflexcamera. De nabewerking in photoshop maakt de campagne tot een geheel.

Duur: een dagproject
Geschikt voor: alle groepen en niveaus
Prijs: in overleg

Informatiebrief pdfAlle wegen leiden naar...

Een omgevingsgerichte workshop

Door deze workshop leren leerlingen opnieuw naar hun dagelijkse omgeving kijken.
Met thema's als: bewoners, natuur, verkeer, bedrijvigheid en architectuur gaan leerlingen, in groepjes, op fotografisch onderzoek naar het karakter van de buurt waarin de school staat.

Duur: 2 lesuren
Geschikt voor: alle klassen en niveaus
Prijs: € 225,-

Informatiebrief pdfDe kracht van reclame

Doelgroep in beeld

In deze workshop over visuele communicatie maken leerlingen een reclame-uiting voor een van te voren bepaalde doelgroep. Deze doelgroep moet zich aangetrokken voelen tot de bedachte advertentie, die uit fotografie en tekst is opgebouwd.

Duur: 2 lesuren
Geschikt voor: alle niveaus vanaf klas 3
Prijs: € 225,-  

Informatiebrief pdf


Werkplaats

Werken in een fotostudio

Wij kunnen een werkplaats dag verzorgen in onze fotostudio in Deventer. Hier leren leerlingen werken in de doka, fotograferen op Polaroid materiaal en digitaal fotograferen in de studio met een professionele flitsinstallatie.

Duur: 2 uur
Geschikt voor: alle klassen en niveaus
Prijs: € 300,- exclusief materiaalkosten

Informatiebrief pdfEr was eens...

Een oer oud verhaal in een modern jasje

Leerlingen kiezen een sprookje uit de Sprookjes top 100. In de omgeving wordt gezocht naar hedendaagse fotografische vertalingen van de bekende (vaak getekende)  beelden. Uiteindelijk vormen zes foto's de nieuwe illustratie.

Duur: 2 lesuren
Locatie in overleg met de school
Geschikt voor: alle klassen en niveaus
Prijs: € 225,-

Informatiebrief pdf